- Bursa başvurmak için yaş aralığı nedir?
Seyahat Bursu’na 1 Ocak 1995 ile 31 Aralık 2000 tarihleri arasında doğanlar katılabilecekler. - Bursa kimler katılabilir?
Seyahat Bursu; mimarlık, şehir ve bölge planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı ve endüstri ürünleri tasarımı bölümü öğrencileri veya mezunlarının katılımına açıktır. - Bursa kimler katılamaz?
Arkitera Mimarlık Merkezi’nde ve Geberit’te halen çalışmaya devam edenler ve yakınları ile eski çalışanlar ve yakınları katılamaz. - Kazanacak kişiyi kim belirleyecek?
Arkitera Seyahat Bursu 2020 Seçici Kurulu aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:
• Salih Küçüktuna (Mimar)
• Alihan Sağlam (2019 Arkitera Seyahat Bursu kazananı)
• Arkitera çalışanları
• Geberit yöneticileri - TC vatandaşı olmayanlar bursa katılabilir mi?
Evet. Yabancı uyruklu olup, Türkiye’deki üniversitelerde 4 sene boyunca kadrolu olarak eğitim gören öğrenciler de katılabilir. Erasmus, Sokrates gibi değişim programları ile kısa süreli Türkiye’ye eğitime gelen öğrenciler katılamaz. - Bursa başvurmak için ne yapmam gerekiyor?
Seyahat Bursu her sene bir tema kapsamında düzenlenmekte, katılımcılardan da bu temaya uygun rotalarının hazırlamaları istenmektedir. 2020 teması ile ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. - Burs kapsamında tüm masraflarımı siz mi karşılayacaksınız?
Başvuru sırasında bize ilettiğiniz ve bizim tarafımızdan kabul edilen toplam bütçeniz dahilinde tüm masraflarınız karşılanacaktır? - Seyahat sırasında internet kullanmam gerekecek mi, gerekecekse bunu kim karşılayacak?
Evet gerekecek. Arkitera Mimarlık Merkezi, kazanan kişiye seyahati sırasında internete girebilmesi için gereken olanağı sağlayacaktır. - Seyahat sırasında başıma bir şey gelirse ne olacak?
Seyahat ve sağlık sigortanız Arkitera tarafından yapılacaktır. - Seyahatim sırasında sosyal medyayı ne sıklıkta kullanmam gerekecek?
Seyahatiniz sırasında seyahat bursu sosyal medya hesaplarından anlık paylaşımlar yapmanızı isteyeceğiz. Anlık bildirimlerinizi başta Instagram olmak üzere, Facebook ya da Twitter üzerinden yapabilirsiniz. Daha uzun yazılarınızı www.seyahatbursu.com adresinden yayınlayabilirsiniz. - Ben hiçbir sosyal medya aracını kullanmıyorum, yine de bursa katılabilir miyim?
Evet, başvuracağınız tarihten itibaren oluşturabilirsiniz. Ancak sosyal medyanın aktif olarak kullanılması seçilme şansını arttıracaktır. - Kendi sosyal medya hesaplarımı gizli tutmayı tercih ediyorum yine de Seyahat Bursu’na katılabilir miyim?
Seyahatiniz sırasında kullanmak üzere size Seyahat Bursu’na ait sosyal medya hesaplarını kullanma yetkisi vereceğiz, dolayısıyla kendi sosyal medya hesaplarınızı kullanmanız gerekmeyecek. - Başvuru sırasında nasıl bir sunum hazırlamam gerekiyor?
Tasarım gücünüzü, birikiminizi kullanarak, dilediğiniz bir ya da birden fazla iletişim aracı ile bir sunum hazırlayabilirsiniz. - Başvurumu hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?
Konseptinizin Arkitera Seyahat Bursu 2020 temasına uygun olması gerekmektedir. Ayrıca gezi rotanız için oluşturacağınız bütçenin kapsamlı olarak hazır olması beklenmektedir. Belirlediğiniz rota, tercihen 10 günlük süreyi aşmayacak şekilde olmalı. - Rotamı hazırlarken belli bir ülke sınırı var mı?
Hazırlanacak rotanın; Yakın Asya (Suriye, Irak, Katar, Kıbrıs, Ürdün, İsrail, Lübnan, İran, Filistin, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Kuveyt, Bahreyn, Yemen, Mısır, Afganistan, Pakistan, Tunus, Cezayir,Libya, Sudan, Fas), Avrupa kıtası, Kuzey Afrika veya Türkiye içerisinde kalması beklenmektedir. - 2 kişilik bir ekip olarak başvuru yapabilir miyiz?
Arkitera Seyahat Bursu kişiye özel verilmektedir. Ekip halinde katılımlar değerlendirmeye alınabilir ancak tercih edilmemektedir. - Birden fazla rota oluşturup katılabilir miyim?
Bir kişi seyahat bursu 2020 temasına uygun olması koşuluyla en fazla 3 farklı rota sunabilir.